Heilzame werking


Omdat Kefir zo uitgebalanceerd en voedzaam is, draagt het bij aan een gezond immuunsysteem. Om die reden wordt het gegeten door patienten die lijden aan aids, het chronisch vermoeidheidssyndroom, herpes en kanker.
Het kalmerende effect op het zenuwgestel heeft al velen die lijden aan slapeloosheid, depressies en AHDH verlichting gegeven.
Regelmatig gebruik van Kefir kan helpen bij de verlichting van alle
darmproblemen; het kan de beweegbaarheid van de darmen bevorderen, winderigheid verminderen en zorgen voor een gezonder spijsverterings-
systeem. Daarnaast helpt het reinigende effect dat Kefir op het gehele lichaam heeft bij het verkrijgen van een beter uitgebalanceerd innerlijk ecosysteem, een optimale gezondheid en het bereiken van een hogere leeftijd.
Kefir kan ook helpen de sterke hang naar ongezond voedsel te elimineren doordat het lichaam beter gevoed en meer in balans is.
De uitstekende voedingswaarde van Kefir biedt aan iedereen, in welke lichamelijke conditie dan ook (zwangere en zogende vrouwen, ouderen en kinderen), genezing en de handhaving van een goede gezondheid.

Een van de voordelen van een hogere zuurtegraad in de darm is dat voorkomen wordt dat parasieten en andere onvriendelijke organismen kunnen overleven. Nieuw onderzoek toont ook aan dat maagzweren (vaak veroorzaakt door de bacterie Helicobacter pylori) kunnen voorkomen worden met Kefir.
Andere voordelen van Kefir zijn het hoge gehalte aan essentiële aminozuren en vitamine B1 en B12, een tekort aan biotine kan spierpijn, droge huid en depressie veroorzaken, vitamine b12 wordt in het lichaam afgebroken door de anticonceptiepil, antibiotica en stress, vitamine B1 (thiamine) heeft een gunstige werking op het zenuwstelsel en het mentale evenwicht, is ook essentieel voor het stabiliseren van de eetlust, bevordert het verteren van zetmeel, suiker en alcohol. Kefir maakt de huid zacht en soepel. Zelfs uitwendig (aangebracht als masker) kan Kefir weldoenend werken voor zowel een vette als een droge huid.
Na een antibioticakuur is het goed om veel Kefir te gebruiken om zo het
bacterieel evenwicht in de darmen terug te herstellen.

Wetenschappelijk onderzocht waar Kefir therapeutisch voor wordt ingezet:
 

  •  Candidiasis / Candida
  •  Ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa
  •  Herpes
  •  Slapeloosheid
  •  Depressie
  •  Spijsverteringsproblemen, spastische dikke darm, winderigheid
  •  Verstoorde darmflora als gevolg van antibiotica
  •  Bloedproblemen, bloedarmoede, hoge bloeddruk
  •  Huidproblemen, acne, eczeem zowel in- als uitwendig
  •  Trage of te snelle schildklierwerking, depressie
  •  Auto-imuunverstoringen
  •  Fibromyalgie, beknelling van perifere zenuwen
  •  Chronisch vermoeidheidssyndroom, herpesinfecties
  •  Kefir is erg goed voor kinderen die (te) veel junkfood en suiker gebruiken 
  • ADHD, gedragsstoornissen
  • Afvallen/gewicht behouden
  • AIDS- en kankerpatiënten
  • Voedselvergiftiging - Maagzweren (door afremmen Helibacter pylori)
  • Parasitaire infecties

    Dit zijn maar een aantal punten die het meest beschreven worden.
    Kefir is een belangrijk voedingssupplement. Om het effect en tevens een lang en gezond leven te bereiken, dient u minstens 1 glas Kefirdrank te drinken per dag.

    De uiteindelijke ingrediënten, inhoudsstoffen en voedingswaarden van drinkbare Kefir zijn als volgt:
  • Water/melk
  • Microflora: melkzuurbacteriën en gisten
  • Gistingsproducten: koolzuur, alcohol →(0,2%)
  • Macronutriënten: eiwitten en complexe koolhydraten
  • Micronutriënten: vitamine A, vitamine B1, B2, B3, B6, B11 en B12, vitamine C, D, H en K, calcium, ijzer en jodium

    Kefir kan gebruikt worden door iedereen, van baby tot ouderen, zwangere vrouwen en ook wanneer er borstvoeding wordt gegeven. Des te eerder je begint met Kefir, des te gezonder en ouder!